Woning

Marmer schoonmaken kan heel gemakkelijk

Als jij een nieuwe woning hebt gekocht is het tijd om te verbouwen. Vooral als jij een nieuwbouwwoning of een opknapper koopt. Zo heb jij wellicht een woning gekocht waar nog veel aan moet gebeuren. Zo moet je een nieuwe keuken en ook een nieuwe badkamer in de woning gaan zetten. Zo wil je de huidige badkamer slopen omdat je er een andere vloer in wilt hebben. Je besluit om rond te zoeken op het internet naar de verschillende soorten vloeren die er verkocht worden. Uiteindelijk vind je een materiaal waarvan jij graag je badkamer vloer wilt hebben. Zo heb je besloten om een marmeren vloer in je badkamer te leggen. Dit vind jij een mooi materiaal, en het heeft de ideale eigenschappen voor een badkamervloer. Toch moet je er wel opletten dat marmer schoonmaken best lastig is. Je kunt deze soort vloeren namelijk niet met alle soorten schoonmaakmiddel afnemen. Als je dit wel doet kan dit de kwaliteit van je tegels be├»nvloeden. Daarom is het handig om gelijk een aantal flessen speciaal schoonmaakmiddel te halen. Hiermee kan je dan de nieuwe tegels in je badkamer regelmatig afnemen. 

marmer schoonmaken

Regelmatig afnemen

Bij een marmeren vloer is het belangrijk dat je deze regelmatig schoonmaakt. Zo is marmer een steensoort die veel onderhoud nodig heeft. Als dit namelijk niet gebeurt bestaat er een kans dat je tegels gaan verkleuren. Dit zorgt ervoor dat je witte, marmeren tegels niet meer wit zijn. Ze zullen dan verkleuren naar een andere kleur, en dit wil je natuurlijk zien te voorkomen. Ook is het zo dat je wilt dat je tegels mooi stralen, wanneer je jouw badkamer inloopt. Ook om deze reden is het verstandig om je tegels regelmatig af te nemen met een speciaal goedje.

Speciaal schoonmaakmiddel

Marmer schoonmaken kan niet met alle soorten sopjes. Als jij jouw tegels gaat schoonmaken met chloor kunnen deze verkleuren. Deze verkleuren zal je dan heel erg lastig van je tegels afkrijgen. Hierdoor zal het schoonmaken van je tegelvloer nog veel langer duren dan normaal. Ook is impregneren van je marmeren vloer erg belangrijk, voordat je deze legt