ijs

Rolling ice cream is het lekkerste ijs

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar wist je dat je op heel veel verschillende manieren ijs kunt serveren. De manier hoe mensen het gewend ijs gewend zijn  is de 3 verschillende smaken bollen. Als je naar een ijssalon gaat, zeg je ook altijd mag ik 2 a 3 bollen graag. Maar wat als je hoort dat je ook op andere manieren ijs geserveerd kunt krijgen? Je hebt tegenwoordig de rolling ice cream, deze manier van ijs serveren word momenteel nog niet veel gebruikt in Nederland. Als je een rolletje ijs in een bakje voor je ziet liggen zou je waarschijnlijk het ijsje een vreemde blik geven. 

Hoe word een Roll van ijs gemaakt

Een ijsroll is een vrij spectaculair iets om te zien. Eerst worden de vruchten op een ijskoude plaat gelegd van maar liefst -23 graden. Vervolgens giet je heer een soort vergelijkbare melk overheen, Dan heb je  spatels nodig die dienen als een soort staafmixer, je vermengt dus de aardbij met de melk en terwijl je deze oefening doet, voer je snelle bewegingen uit waardoor het ijs lucht zult krijgen. Als deze stap gelukt is smeer je het ijs over de ijskoude plaat heen, hier word dan nog eventueel karamel of chocolade aan toegevoegd. Je zit hier wel echter gevoel voor moeten hebben want je moet precies op tijd het ijs beginnen te rollen. Als je dat niet doet, zul je het ijs ook niet meer kunnen rollen. En voilà, je overheerlijke rolling ice cream is ready to eat!

Zij maken het klaar voor jou neus!

Het ziet er toch altijd zo leuk uit als je bij een ijssalon en degene ook nog wat trucjes kan met het ijs. Dit is jammer genoeg niet altijd het geval bij elke ijssalon, het vergt namelijk behoorlijk wat skills om dit te kunnen. Bij rolling ice cream hoeft je niet te hopen of het er gaaf zult uitzien, je moet er al vanuit gaan dat het er spectaculair uit zult zien. De standaard procedure voor het maken van dit ijsje geeft altijd al een super gaaf effect. Eerst de fruit op een ijskoude plaat, vervolgens melk er overheen gieten, snel lucht in het ijs kloppen, dan het rustig op de ijskoude plaat gieten en dan is het al tijd om weer het ijs op te rollen. Rolling ice cream is het aller verste ijs dat er bestaat. Je kunt dit ijs niet voorgedraaid maken, het kan enkel en alleen voor je gezicht worden gedraaid. Op die manier weet je ook zeker dat de vruchten die voor dit overheerlijke ijsje gebruikt zijn nog alle goede vitamines bevatten. 

ijs op locatie laten maken

Bij rolling ice cream is het ook altijd mogelijk om deze overheerlijke lekkernij op een locatie naar voorkeur bereid zijn worden. Als jij bijvoorbeeld een bruiloft of een feestje hebt is dit misschien een super lekker en verfrissend idee in plaats van taart. Het ziet er namelijk tof uit en is ook nog eens enorm lekker!