Woning

Wat is ballast en waarom?

Ballast is niet iets wat nieuw is, het wordt al jaren lang gebruikt voor verschillende doeleinden. Maar wat is ballast eigenlijk e wat houdt het in? Ballast is een soort lood metaal die gebruikt wordt voor de bouw, maar het wordt ook wel gebruikt voor vishaakjes. Ballast zorgt ervoor dat de vishaakjes goed genoeg gaan zinken. Wat ballast ook uniek maakt, is dat het een hoge dichtheid heeft. Lood is al heel lang ontdekt en er wordt sindsdien al gebruik van gemaakt. Tegenwoordig heb je genoeg webshops waar je ballast kunt kopen. Ballast is een soort metaal die zwaar is en lang meegaan. Wil je je oude lood inleveren? Dan kun je dat doen bij de milieustraat. In deze blog lees je meer over de prijzen van ballast en daarnaast lees je ook waar je ballast kunt kopen? Ook zul je lezen over welke soorten metalen er allemaal zijn. 

Soorten metalen

Wat is ballast en bij welke soort metaal hoort die? Je hebt namelijk verschillende soorten metalen. Ook heb ferro en non-ferro metalen. Ferro metalen zijn metalen die ijzer bevatten. Non-ferro metalen zijn metalen die geen ijzer bevatten. Metalen die wel ijzer bevatten zijn: staal roestvast staal, gietijzer, kobalt en nikkel. Metalen die geen ijzer bevatten zijn: aluminium, zink, kopper, messing en goud. Elke soort metaal heeft zijn voor- en nadelen. Ook worden ze voor verschillende doeleinden gebruikt. Staal is het meeste metaal wat we op aarde hebben en daarnaast wordt het ook heel veel gebruikt. Je kunt ballast kopen in twee verschillende soorten, namelijk: Ballast lood en ballast staal. 

Meer informatie

De prijzen van lood zijn iets duurder dan sommige metalen. Een kilo lood kost je ongeveer € 1,50. Prijzen kunnen verschillen per webshops. Wil je ballast producten kopen, maar je weet niet hoe of waar? Dan kun je op internet zoeken naar webshops die ballast producten aanbieden. Heb je meer informatie nodig over wat is ballast? Dan kun je ook op internet zoeken en je zult er veel meer informatie over vinden die je verder kunnen helpen. Daarnaast kun je ook een filmpje bekijken op youtube.